Hondenmassage

Niet alleen 2-voeters hebben last van stijve spieren, ook bij onze trouwe 4-voeter komt dit voor en ook zij kunnen van een goede massage genieten. Massage kan echter nooit een vervanging zijn van een bezoek aan de dierenarts. Massage voorkomt blessures, bevordert de bewegelijkheid, vermindert stijfheid.
Men kan denken aan ontspanningsmassage, massage voor jonge honden, drachtige honden, oude stramme honden of sportende honden. Massage kan een positieve uitwerking hebben op het gedrag van de hond. Massage ontspant en kan zo de scherpe kantjes van het gedrag doen verzachten en de band tussen baas en hond verbeteren. Iedereen kan masseren, maar je moet wel iets weten over hoe te masseren en wanneer niet te handelen. Alle inspanningen ten spijt; het hangt uiteindelijk helemaal van de hond af of hij/zij de massage wel of niet accepteert. Als de hond zich ontspannen en veilig voelt kan het gebeuren dat hij/zij zelfs in slaap valt.

Massage d.m.v. huidverschuivingen is een speciale manier van masseren. Deze huidmassage gaat iets verder dan een gewone massage, doordat het via de huid inwerkt op het zenuwstelsel. Door deze massage wordt het dier zich meer bewust van zijn/haar eigen lichaam, waardoor het dier zijn lichaam beter gaat gebruiken. Het werkt zichtbaar ontspannend, maar kan ook activerend/stimulerend worden ingezet. Door deze massage kunnen blijvende effecten worden bereikt bij zowel fysieke als gedragsproblemen.

Contact

Frans Brouwer
Dogtouch
Katwijk

Mobiel: 06 24 60 11 51

E-mail: fransb53@ziggo.nl

Meer contactinformatie

Volg ons

twitter icon facebook icon

Banners

Website realisatie en ontwerp door 1322 Design